Heuvelrug Ergotherapie

Ergotherapie richt zich op praktische zaken die u graag wilt doen, maar wat door een fysieke, cognitieve, psychische of andere reden niet meer naar tevredenheid lukt. Een ergotherapeut kan door het geven van therapie, advies, educatie en/of de inzet van hulpmiddelen bijdragen aan het weer zelfstandig kunnen uitvoeren van activiteiten die voor u belangrijk zijn. Heuvelrug Ergotherapie richt zich ook op belasting – belastbaarheid en overprikkelingsklachten als gevolg van bijvoorbeeld Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Long COVID.

Ergotherapie vindt op afspraak plaats bij u thuis, op uw werk of in de praktijk. U kunt voor ergotherapie terecht op verschillende praktijklocaties.
Op maandagavond, dinsdagochtend en vrijdagmiddag vinden de afspraken plaats op de praktijk in Amerongen en op donderdagochtend op de praktijk in Wijk bij Duurstede.

Meer informatie is te vinden op www.heuvelrug-ergotherapie.nl

Verwijzing

Verwijzing via huisarts of specialist uit het ziekenhuis.
U kunt ook zelf contact opnemen met Heuvelrug Ergotherapie.

Tarieven

De tarieven van Heuvelrug Ergotherapie kunt u vinden op hun website.

Vergoeding

Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep
en wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.
Het wettelijk eigen risico is hierbij van toepassing.
Iedereen heeft recht op maximaal tien uur ergotherapie per kalenderjaar.
Sommige zorgverzekeraars hebben een aanvullend pakket,
informeer hiervoor bij u zorgverzekering.
Voor COVID herstelzorg gelden andere voorwaarden, zo is een verwijzing
voor ergotherapie als onderdeel van de herstelzorg verplicht.
Ook hiervoor geldt het Wettelijke eigen risico.

Neem voor vragen over vergoedingen altijd contact op met uw zorgverzekeraar
voordat u met de ergotherapie start.

Saar Jansen

Ergotherapie

Mijn naam is Saar Jansen. Altijd al gefascineerd door mensen. Ik word getriggerd door andermans overtuigingen en gewoonten en ben altijd op zoek naar “de vraag achter de vraag”.

Ik vind het een uitdaging om te kijken naar mogelijkheden en te zoeken naar (niet) standaardoplossingen. Ik volg daardoor niet altijd de gebaande paden, maar kijk verder.

Voor mijn HBO studie ergotherapie, heb ik de HEAO afgerond. De ervaringen die ik in de economie en het bedrijfsleven heb opgedaan, zijn een goede aanvulling binnen de ergotherapie.

Als ergotherapeut heb ik gewerkt binnen de verpleeghuiszorg, kleinschalig wonen, revalidatie en bij mensen thuis (eerste lijn).

Waarvoor kunt u terecht bij Heuvelrug Ergotherapie?

Herstelzorg na Corona / Herstelzorg COVID-19

Een grote groep mensen ervaren nog restverschijnselen nadat ze positief zijn getest op COVID-19 / Corona. Denk aan fysieke en/of mentale vermoeidheidsklachten, overprikkeling (bijvoorbeeld door geluid of licht), moeite met concentreren, een korter lontje hebben.

Ergotherapie kan helpen door eerst in kaart te brengen welke activiteiten voor u vermoeiend zijn en welke situaties zorgen voor overprikkeling.

Nadat u hierin inzicht hebt gekregen, gaan we kijken welke aanpassingen u kunt doen om te komen tot een basisniveau op het gebied van uw belastbaarheid. Zodra deze basis bekend is, worden de activiteiten langzaam weer verhoogd / vergroot om zo uw belastbaarheid te vergroten.

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Als u door een ongeluk, trauma of bloeding hersenletsel of een hersenschudding heeft, dan kan het gebeuren dat u klachten ervaart op het gebied van overprikkeling. Licht, geluid en drukte kunnen een dusdanige invloed op u hebben waardoor u probleem ervaart in het dagelijks leven. U kunt dan duizelig worden of hebt een gevoel van opbouwende druk in uw hoofd. U kunt dan problemen hebben met sensorische informatieverwerking.
Tijdens de ergotherapie wordt gebruik gemaakt van het ASITT protocol.

https://asitt.nl/sensorische-integratie/

Heb jij ook problemen bij het uitvoeren van je werkzaamheden door pijnklachten?

Als je door een fysieke klacht of vermoeidheid niet altijd je werk goed kan uitvoeren, dan is ergotherapie misschien wat voor jou.
Wij kijken samen naar wat je graag wilt doen en waarom dit niet (altijd) lukt. Hierna onderzoeken we mogelijkheden zodat jij je werk weer beter kan doen met minder klachten en meer plezier!

Mocht je nog niet zeker weten of ergotherapie iets voor jou is, neem dan contact met mij op. Dit mag telefonisch of via een appbericht naar 06-33689498.

Contactgegevens:
Saar Jansen

Post- en praktijkadres
Koningin Wilhelminaweg 85, 3958 CL te Amerongen

Telefoonnummer
06-33689498

www.heuvelrug-ergotherapie.nl
info@heuvelrug-ergotherapie.nl

AGB 88101452
kwaliteitsregister 29102668790

Mail naar Heuvelrug Ergotherapie

Stay up to date

Nieuws van Heuvelrug Ergotherapie

© Copyright @ Gezondheidscentrum Amerongen - Designed by Ontwerpzaakje