FYSIO’S HELPEN BIJ DE REVALIDATIE NA CORONA

,

De longtherapeuten van PMI Rembrandt en Praktijk voor Oefentherapie Cesar Heleen Boelens zijn een nauwe samenwerking aangegaan om coronapatiënten in hun revalidatietraject goed te kunnen begeleiden. Ze richten zich hierbij op zowel het fysieke traject als de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt.

We richten ons niet alleen op de patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen, maar ook op de patiënten die thuis ziek zijn geweest.

Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie.

Zorg voor ex-coronapatiënten middels mini-netwerk in de woonomgeving van de patiënt

Wij hebben ons door middel van een cursus geschoold op het gebied van revalidatie van coronapatiënten. Ook de komende tijd blijven wij op de hoogte van alle informatie en nieuwe inzichten rondom het virus via online colleges.

Daarnaast is er een samenwerking met de huisarts, een ergotherapeut en een diëtist. Als er meer zorg nodig is voor de mentale gevolgen, dan schakelen we de psychosomatische fysiotherapeut of de psycholoog in om u verder te helpen om vervelende ervaringen te verwerken.

Chronisch ZorgNet

PMI Rembrandt en Praktijk voor Oefentherapie Cesar Heleen Boelens zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet, een ideële stichting.

Afspraak maken

Bent u volledig hersteld van het coronavirus, maar heeft u er fysieke of mentale klachten aan overgehouden? Vanuit beide praktijken helpen wij u graag om te werken aan het herstel! Neem contact met ons op via ons contactformulier of via 0318-512548 en wij stellen samen met u een behandelplan op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.